Scheer & Foppen

15 oktober 2021

We zijn bijna zover!
Op dit moment voeren we afrondende gesprekken met de aannemer en de gemeente.
We hopen eind dit jaar, begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw.

Over ruim een jaar zal deze hoek floreren en klaar zijn voor een nieuwe toekomst. Wij kijken ernaar uit en hopen jullie ook!


31 juli 2020

Nu de vergunning is ingediend hebben we de architect gevraagd om een artist impression te maken van het gebouw. Wat een fantastisch mooi beeld geeft dit en wat kijken we er naar uit om dit te gaan realiseren. Even geduld nog.


21 juli 2020

Eindelijk is het zover! De Omgevingsvergunning voor het Scheer & Foppen-pand is aangevraagd. In nauwe samenspraak met de gemeente is het plan langzaam tot stand gekomen. Er is gecommuniceerd met de omgeving en in februari hebben we een informatieavond gehouden voor de directe omwonenden. De afgelopen weken is gewerkt aan de fine-tuning en aan de afstemming van de ontworpen gevel op de erachter liggende woningen.

Wij zijn erg content met het ontwerp en zijn blij dat we door aan te houden toch een ‘groen ontwerp’ hebben kunnen realiseren voor dit gebouw. De twee wethouders die bij het project zijn betrokken zijn blij met wat er nu op tafel ligt. Wethouder Verschuure (Ruimtelijke Ordening) heeft uiteindelijk aangedrongen op een geheel groene gevel, omdat het onderdeel is van het coalitie-akkoord om meer groen toe te passen op de gevels. Wethouder Diepeveen (Wonen) heeft het plan beoordeeld op het woonprogramma en ook daarvoor is groen licht gegeven.

Het wachten is nu op de daadwerkelijke vergunning zodat de bouw kan gaan starten. In principe staat hiervoor een periode van 8 weken, eventueel te vermeerderen met 6 weken als de gemeente besluit meer tijd nodig te hebben. Na afgifte van de vergunning zal deze nog 6 weken ter inzage liggen alvorens deze onherroepelijk wordt.

Wij kijken enorm uit naar dat moment en hopen nog dan eind dit jaar van start te kunnen met de bouw van deze prachtige hoek!


1 maart 2020

Beste bewoners en buren van de Vondellaan,

Goed nieuws! Het ontwerp voor de nieuwe appartementen in het voormalig Scheer & Foppen pand is zo goed als klaar! Via deze link geven wij u met trots een voorproefje van het resultaat. Wat een enorme verandering en anderzijds ook heel herkenbaar. Het ontwerpproces begon in juni vorig jaar. Toen vroegen wij de hele buurt mee te denken met het ontwerp van de appartementen en de commerciële ruimte. Bijna 4.000 huishoudens ontvingen een ansichtkaart met een link naar een online enquête. Ook in de buurt liepen mensen rond om buurtbewoners persoonlijk te bevragen. En op social media hebben wij de link naar de vragenlijst met jullie gedeeld. Blij verrast waren we met de 1.305 unieke ingevulde vragenlijsten die wij ontvingen. De uitkomst van dit onderzoek is reeds met jullie gedeeld afgelopen september.

Groene gevel
De meest opvallende uitkomst had betrekking op de vraag wat voor gevel jullie in de toekomst graag op deze plek zien. Dat begrijpen wij goed. Het pand staat op een prominente plek in de buurt. Een echte blikvanger dus. Uit de reacties van de buurt kwam een duidelijke wens voor een groene gevel naar voren (68%). Een perfecte manier om meer groen in de buurt te krijgen! Wij waren direct enthousiast over dit idee. 18% van de respondenten sprak de voorkeur uit voor een gemetselde gevel en 6% koos voor het handhaven van bestaand. Dit vertegenwoordigt samen 92% van alle antwoorden en we hebben hiernaar geluisterd. Het ontwerp is een mix geworden van gebruik van de bestaande gevel en dus metselwerk en het toepassen van groen op de gevel, waardoor een prachtig ensemble ontstaat. In het ontwerp kunt u zien hoe het eruit komt te zien. Een eerder ontwerp is door de Welstandscommissie afgewezen. (Dit is een onafhankelijke commissie die de gemeente adviseert over het uiterlijk van nieuwe plannen in de stad) Samen met een gerenommeerd architectenbureau hebben gewerkt aan het nieuwe plan waarin alle opmerkingen van dit advies zijn verwerkt. En het resultaat mag er zijn! Welstand heeft gevraagd om nog een paar aanpassingen op dit ontwerp, hier wordt nu aan gewerkt.

Eén extra bouwlaag, duurzame appartementen en …?
Het pand krijgt met vier bouwlagen één extra bouwlaag. In de bovenverdiepingen en een deel van de begane grond ontstaan appartementen die verhuurd zullen gaan worden. Vijf op de begane grond, acht op de eerste verdieping, vier op de tweede verdieping en drie op de bovenste verdieping. Wat voor huurappartementen worden het? We geven u graag vast een indicatie van de appartementen en de huurprijzen. De appartementen zijn, tweekamer en driekamerwoningen, nagenoeg allemaal met een eigen buitenruimte. De huurprijzen van de meeste appartementen variëren tussen € 1.000,00 en € 1.200,00 per maand. Een paar appartementen bevinden zich in een hogere prijsklasse, deze appartementen onderscheiden zich in grootte of doordat ze zijn gelegen op de bovenste verdieping met een royaal terras. Op de begane grond komt een commerciële ruimte. Wat voor invulling hiervoor komt is nog niet beslist. Wij denken graag in de richting van alle suggesties die u heeft gegeven in alle ingevulde vragenlijsten. In een later stadium zullen we verder nadenken over deze invulling.

Energiezuinig en van het gas af
Het gebouw wordt super energiezuinig. Dit past perfect bij de aandacht die we met z’n allen hebben voor duurzaamheid. Zo zijn de woningen ‘all-electric’. Ze zijn niet aangesloten op het gasnet of warmtenet. Een warmtepompinstallatie op iedere verdieping regelt warmte in het hele complex. Ongeveer vijftig zonnepanelen op het dak zorgen voor stroom voor de installatie. Verder hebben alle appartementen vloerverwarming, een CO2 gestuurd ventilatiesysteem en HR++ isolatieglas.

Fietsenstalling
Op de begane grond van het gebouw is een inpandige fietsenstalling ontworpen die plek biedt aan ruim 30 fietsen. Geen overvolle fietsenrekken dus op de Croeselaan of Vondellaan.

Informatieavond directe omwonenden
Nogmaals een duim omhoog aan iedereen die heeft meegedacht! Zonder u was bijvoorbeeld de groene gevel er nooit gekomen. Nu het ontwerp klaar is, gaan we de volgende fase in. Op 18 februari 2020 hebben we een informatieavond georganiseerd voor alle directe omwonenden. Tijdens deze avond hebben we het ontwerp en de weg er naartoe gepresenteerd aan onze buren. Daarnaast hebben we met elkaar gesproken over het vervolgtraject. Het was een mooie en positieve avond.

U hebt lang genoeg tegen het oude besmeurde pand aangekeken. Wij kunnen niet wachten om bij u in de buurt aan de slag te gaan en er iets moois van te maken. Heeft u vragen over deze brief. Laat het ons weten. Stuur een email naar info@unrealestates.nl.


3 januari 2020

Allereerst wensen wij jou een gezond en gelukkig nieuw jaar toe!

In de afgelopen periode is weer een heleboel werk verzet. Samen met de gemeente is gewerkt aan een plan dat past bij het participatietraject dat wij met de omgeving hebben uitgevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente Utrecht net voor de Kerst een Intentieovereenkomst heeft ondertekend.

Uit deze intentieovereenkomst rollen nog een aantal zaken die wij als ontwikkelaar uit moeten werken en aan de gemeente moeten aanleveren. Hier gaan wij in de komende periode mee aan de slag. Daarnaast zal er nog een ontwerp gemaakt moeten worden van de nieuwe gevel. Een aardige opgave, ook daarna wordt vanaf nu gewerkt.

Alles duidt erop dat 2020 het jaar wordt waarin we kunnen starten met de bouw van de toekomst van het Scheer & Foppen complex. Zodra er meer bekend is volgt er een nieuwe update.


2 oktober 2019

Inmiddels is de zomer voorbij en is de draad weer opgepakt.
De gesprekken met de gemeente Utrecht lopen weer en we hebben goede hoop dat we in goede samenwerking met de gemeente een mooi project kunnen gaan realiseren.
De komende maanden zullen we hier intensief mee aan de slag gaan. Dit is periode van ontwerpen, toetsen van deze ontwerpen en op sommige vlakken herdefiniëren.

We kunnen nu aan de slag, mede omdat het participatietraject is afgerond en de rapportage hierover aan ons is gepresenteerd. Wat een schitterende uitkomst, 1.305 unieke ingevulde vragenlijsten! Dat betekent dat u erg betrokken bent op uw buurt. Wij zullen proberen om zoveel mogelijk van de gegeven suggesties te verwerken in het plan en dat lijkt heel goed te lukken.

Op korte termijn zal Citisens, het bedrijf dat voor ons het onderzoek heeft uitgevoerd, u een terugkoppeling geven van de onderzoeksresultaten!


9 juli 2019

Vanaf aanstaande zaterdag gaan de deuren van Scheer & Foppen weer open! Nou ja, soort van… Kringloop Broers opent zaterdag een pop-up vestiging in het pand. Deze winkel zal tot eind december 2019 open zijn op deze locatie.


1 juli 2019

Afgelopen weken hebben wij in de buurt van het Scheer & Foppen pand een grootschalig buurtonderzoek uitgevoerd.
Bijna 4.000! huishoudens ontvingen aan ansichtkaart met daarop een link naar de vragenlijst die voor ons was opgesteld door onderzoeksbureau Citisens.
Daarnaast hebben zij veldwerkers ingezet die in de afgelopen weken mensen op straat hebben bevraagd en met hen de vragenlijst hebben doorgenomen.

Wij zijn blij verrast door het overweldigende aantal betrokkenen die de vragenlijst hebben ingevuld! Bedankt daarvoor.

In de komende weken zal het resultaat van het onderzoek door Citisens worden uitgewerkt in een rapport. Dit rapport zal aan ons worden gepresenteerd en in een later stadium worden gedeeld met de gemeente en met de buurt!

Via deze website en door middel van nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte als er nieuwe informatie beschikbaar is.


3 juni 2019

Op 3 juni 2019 zijn wij eigenaar geworden van het hoekpand op de Vondellaan en Croeselaan.
Het pand is bij veel mensen bekend als het Scheer & Foppen-pand.

Decennia lang werden hier radio’s en televisies verkocht, vroeger door de familie De Hoop. Oude Utrechters zullen het nog wel kennen: Radio De Hoop.

Nu is het tijd voor iets nieuws. Nadat in 2016 het concern Scheer & Foppen failliet ging staat het pand zo goed als leeg. Leeg om ontwikkeld te worden en een nieuwe bestemming te krijgen.

Medio juni 2019 start een participatietraject waarin betrokkenen en omwonenden van deze locatie hun mening kunnen geven over wat zij graag zien gebeuren.
U kunt ook uw mening geven, dit kan via: www.betrokkenvondellaan.nl.

Op deze site zullen wij in de toekomst nieuwe informatie plaatsen over de voortgang van de ontwikkeling.

SLEEPING BEAUTIES – (UN)REAL ESTATES